Verdelgblog- vervolg

13 augustus alweer!

Sorry!! Ik heb veel te lang geen blog geschreven, en de vorige niet eens afgemaakt! Veel te druk met leven, maar het is natuurlijk ontzettend hoog tijd om jullie daarvan op de hoogte te stellen.

Dus!

Sinds mijn vorige stukje zijn wij op een klein vakantietje geweest, hebben een poesje geadopteerd, en ik heb een kantoor gehuurd. En ‘as we speak’ (ik zit nu trouwens in de trein van New York naar Philadelphia, was een dag in New York voor werk, ga vanavond weer naar huis) is waarschijnlijk de lumber jack bezig met een graafmachine de bomen om te duwen, althans de verdoemde bomen die Chris met van die cryptische roze tape die je altijd in bossom om bomen ziet (waarvan we nu dus een rol in de garage hebben, en ook een spuitbus met van die roze verf!) heeft omwikkeld als zijnde rijp voor de slacht. Dus, nog even dat bomen-verhaal afmaken: bomen kunnen op je huis vallen en nemen zonlicht en uitzicht weg, en dat zijn zo’n beetje de voornaamste redenen dat vrijwel iedereen die even in Vermont (en Maine, en New Hampshire, en Oregon, etc. etc) in het bos woont de bomen om z’n huis heen kapt. We hadden de vorige bewoners te eten – het lieve hippiegezin Bobby (man), Jessamy (vrouw), Aoife (Spreek uit ‘Ievie’, meisje van twee) en baby Jude (jongen, ik zeg het maar even), die ons huis in zulke mooie kleuren schilderden – en Bobby vertelde dat hij ze eigenlijk ook wilde kappen (om dezelfde reden), maar Jessamy dit het geveto’d en had gezegd ‘it just doesn’t seem right to kill those living things’… Maar ja, Jessamy is ook tegen het inenten van kinderen (wat ik/wij een levensgevaarlijke trend vinden) en tegen wegwerpluiers (idem dito J!) en er zijn nog zeker 10.000 andere ‘living things’ op ons land, dus we gaan toch maar voor veilig en zon. En komt vandaag of morgen de lumber jack ze omduwen.

Ken je de Monty Python Lumber Jack sketch, waarin een lumber jack een steeds meisjesachtiger kleren aantrekt? Zo nee, bekijk die dan even voor je doorleest – liedje begint op 4:00. Nou wij hebben dus ook een lumber jack en in plaats van een boomlange kerel met een (dus) houthakkershemd is het een heel klein mannetje (half hoofd kleiner dan ik) met een hoog stemmetje die zeer, ik kan het niet anders zeggen, nichterig tegen Chris zei, toen hij zag hoeveel jonge boompjes Chris voor ons huis had omgehakt “Well, haven’t you been busy!” En ze zagen de bomen dus helemaal niet eens om (want duurt eindeloos en dan moet die stronk er nog uit) maar ze duwen ze gewoon om met een ‘backhoe’, zo’n gele graafmachine met een schep voor en achter, ‘Scoop’ van Bob de Bouwer zeg maar (o ja: klik op de plaatjes voor een grotere versie):

En daarmee duwen ze ze om. En dan kunnen ze de bomen meenemen – wij laten ongeveer twintig bomen doen, die slepen ze dan weg naar de zaagmolen waar ze er planken van maken, en dan zijn de kosten van het omgooien en weghalen ongeveer evenveel als je voor het hout krijgt – dus in totaal is het dan als het ware gratis – maar Chris wil het hout houden en gebruiken, voor planken om een terrastuin, en om zijn ‘huisje in het bos’ mee te bouwen, en een pad ernaartoe (over het drassige stukje achter ons huis). En dan zijn er dus ook ‘sawyers’ – vandaar Tom Sawyer, dus – dat zijn mensen die aan huis komen met een zaagmachine op een truck en ter plekke de bomen in planken zagen. Die vind je hier gewoon in de Gouden Gids.

Tot zover de bomen! Ondertussen vind ik het ook wel een beetje erg, en het stuk voor ons huis is wat slagvelderig:


maar het is wel fijn meer licht en uitzicht te hebben – we kunnen nu heel Mount Mansfield heel goed zien


en het is geweldig elke ochtend/middag/avond even te kijken hoe de berg er nu weer uitziet, soms in de wolken maar meestal wel te zien, groen of blauwig of gelig in de zon.

…tot zover…

Zeer binnenkort meer: over het geweldige eten van de Community Supported Agriculture, over ons jonge katje (geadopteerd van Sebastiaan’s pianoleraar), over mijn nieuwe kantoor, over Sebstiaan’s zeilkamp en Iris’ tandoperatie. Maar nu moet ik eerst gewoon dit maar posten anders komt er nooit nieuws – ik probeer vanavond meer te schrijven.

Veel liefs aan jullie allemaal!

Anita

Advertisements

2 Comments »

  1. Inge said

    Dat is heel interessant, dat je zegt dat mensen voornamelijk bang zijn omdat bomen op je huis kunnen vallen. Hier zeggen ze dat ook, maar ze zeggen nog veel meer dat bomen en andere begroeiing die te dicht bij je huis staat ook heel gevaarlijk is als er een bosbrand komt. Maar misschien hebben jullie daar in het oosten niet van die kurkdroge toestanden als hier.
    Anyway, wij hebben voor ons huis een iep (jawel, een echte iep, die bestaan hier nog en zijn hoewel er vaak gele plastic waarschuwingsstroken omheen zitten met waarschuwingen tegen DED – Dutch Elm Disease – in het westen nog overal te zien, en de onze is niet kapot te krijgen) waar Dan en ik het al jaren niet over eens worden: we willen hem niet kwijt, maar ik wil hem een flink stuk laten verkleinen door een deskundige bomensnoeier en Dan wil hem houden zoals hij is. Wij hebben een groot huis van twee verdiepingen dat je vanaf de straat haast niet kunt zien als de iep in het blad staat. En de woonkamer is erg donker door dat ding. Maar nu heb ik ammunitie en argumenten als ik het deze winter weer eens ga proberen (je mag ze vanwege de dreigende iepenziekte slechts in de wintermaanden snoeien, en elk jaar ben ik er weer te laat bij).

  2. Fleur said

    Lieve Anita, wat leuk om te lezen! Zo’n totaal ander leven en zo relaxt. Super dat je die stap hebt gemaakt :)! Ik ga je blog blijven volgen. Heel veel groeten aan Chris, iris en sebastiaan!

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: