Tijd voor de Harvest Festivals

Hoog tijd voor een nieuwe blog!

De tijd vliegt, tegenwoordig: sinds de school begonnen is hebben we niet meer die eindeloze lange zomerdagen waar de kinderen uuuren Donals Duck pockets lezen en op de trampoline springen en we misschien nog met een grilled cheese sandwich en twee grote en twee kleine lemonades bij het riviertje zitten, al deden we dat wel vorige week zondag toen het nog even heel warm was.
Maar nu staan we om kwart voor zeven op – eten ontbijt en smeren geen broodjes – hoera en halleluja! – de kinderen krijgen alles op school, ook Snacks (waar ouders dan geschokt over doen maar dat kan ons niks schelen, ze krijgen appels en crackers en popcorn en dat zouden ze van ons ook krijgen (nouja niet die popcorn)) maar verder vertellen ze elke dag voornamelijk enthousiast over wat ze ‘voor lunch’ hadden (af en toe beginnen er al gaten in hun Nederlands te vallen), ‘mini salad bar’, vinden ze allebei geweldig, en cheese pizza, en sommige dingen zijn vies – pasta met taco saus bijvoorbeeld, en macaroni met pepperoni. Maar verder zijn ze erg blij, op school. En tsjonge, dat zal ook wel, want het is een gigantische school met ontzettend veel aanbod –muziek en ‘art’ en iets dat ‘guidance’ heet, daar is een speciale leraar voor, Mr. Lane, waar iedereen geloof ik een beetje verliefd op is (inclusief een aantal moeders, hij wordt altijd heel liefdevol begroet ‘s morgens). Mr Lane spelt gitaar en komt 1 keer per week in de klas om te praten over hoe je je sociaal moet gedragen: ‘bumpy’ en ‘smooth’, gaat het dan over, in het kort of je relaxt omgaat met kinderen die moeilijk doen of kwaad of bang. Nouja, het klinkt misschien heel brainwasherig maar de kinderen vinden het geweldig, ze doen toneelstukjes waar iemand heel irritant (mag) doen en de andere dan reageert, of ze beelden dingen uit en de andere kinderen moeten raden wat het is, vooral Iris vindt het helemaal geweldig. En Sebastiaan is met de hakken over de sloot (hij had de breukensommen nog nooit gehad en dus niet beantwoord) in het begaafdenbijlesklasje gekomen waar hij nou echt een soort algebra heeft, en komt thuis met elke dag huiswerk en soms is het echt moeilijk en moet hij voorwaar nadenken – laatst ging het over ‘word heritage’ en moest hij opzoeken waar het woord ‘relative’ – als bijvoegelijk naamwoord -vandaan komt , en wat de synoniemen en antoniemen zijn, en dan schrijven ze met elkaar in de klas op een soort chatroompje, en hij doet heel nerdy en schirjft over Einstein waar hij net een boek over had uit de ook al gigantische schoolbibliotheek. Dus! ‘Ik vind school hier eigenlijk leuk’, zei Iris, heel verbaasd, vorige week – terwijl ze toch ook op de Regenboog heel tevreden was.
En verder hebben ze schermen en Kung Fu (Iris, nu – ik zit in een cafeetje aan de snelweg naast de Kung Fu school terwijl zij les heeft, ze hebben hier hele goede koffie en internet) en Cub Scouts en piano, en ik doe minstens een en probeer twee keer per week yoga, en Chris schermt ook en heeft zich bij de Vermont Green Builders Association aangesloten. En ik wil nog ergens op een koortje. Maar we beginnen dus echt wat verweven te raken met het sociale netwerk hier en slaan wortelhaartjes uit. En er is steeds van alles: we gingen naadloos van de Summer Festivals (met muziek en picknicken en zo, we zijn er maar naar 1 gegaan maar ze waren steeds) over in de Harvest Festival, dit hele weekend is er van alles met Barns Sales (dat is heit zowiezo de weekend hobby, soort Koninginnedag het hele jaar door, Iris vindt het geweldig, ik vind het i.h.a. vreselijk (al die troep!) maar toch kochten we gisteren bij de kerk een broodnodige boekenkast en een klerenkastje voor Sebastiaan en een Magic-8 ball en de electrische wekker uit Chris’ jeugd, waar hij eigenlijk al die jaren al naar hunkert zonder het zelf te beseffen. En ons huis wordt een soort Amerikaans uit de jaren ’70, beetje Mad Men decor (als je dat kent: zo niet dan onmiddellijk huren/kopen/zien!), met porceleinen kippetjes als zoutvaatjes en een metalen bladenmand met gesmeden fruit erop en nu dus deze wekker:

Wat is de wereld toch ongelofelijk he, dan Google Image je gewoon ‘80ies electric alarm clock’ en daar is ie maarzo.

Nou en verder werk ik, elke dag in mijn kleine stille kantoortje in het hippe deel van Burlington, en af en toe staat Sarah zomaar ineens voor mijn bureau en dan gaan we drie uur koffie drinken waarna ik me schuldig weer aan het werk haast, dus dat is heel leuk. En verder zien we Kim en Vincent komt langs en volgende week komt mijn moeder, hoera, hoera, wel twee weken lang! En daarna ben ik een week in Nederland, ik moet even zien wanneer waar maar wil graag zoveel mogelijk mensen zien, natuurlijk!

Maar eerst heeft Chris maandag zijn sleutelbeenoperatie dan eindelijk, een grote operatie die wel vier uur kan duren als ze ook nog rode bloedcelletjes moeten ophalen uit zijn heup of schouderblad. En moet dan zeker een week plat, wat onhandig is want ik ga donderdag en vrijdag naar Toronto – maar daarna is mamma er dus, en ik, en het zal hopelijk allemaal wel goed gaan. Maar we zijn er allemaal een beetje zenuwachtig over, nu.

Okee! Iris is zowat klaar – het is een heel lief klasje met drie allemaal een beetje onhandige kinderen, een beetje groot en roodharig, van zes en acht en elf, ofzo, en wordt door de grote Meester gegeven die het enorm leuk doet en veel te snel gaat zodat ze het helemaal niet snappen maar dan toch weer herhaalt en dan zijn ze heel trots. Zij vindt het geweldig en oefent steeds haar Forms, ze ziet er heel officieel en stoer uit.

Dus. Veel liefs daar in het natte Nederland. Tot snel!

Anita

Advertisements

1 Comment »

  1. Lieve mensen, wat fijn om alles te lezen! Heel veel groeten aan iedereen daar.
    Jullie worden gemist….
    gr
    hs, d ,j , m en d

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: